Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Από Χ.Σμυρνιώτη
Εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ
Προς :Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ
                                                                                         Μέλη του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ
                                                                           Συνδικάτο ΙΓΜΕ


Κε Πρόεδρε
Η συστηματική παραβίαση της τριήμερης έγκαιρης ενημέρωσης των μελών του ΔΣ τείνει να γίνει καθεστώς και μέσω του Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΣ επιχειρείται η επισημοποίηση της κατάργησης της.
Και μόνο για αυτό το γεγονός ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΕΝΣΤΑΣΗ  παράνομης σύγκλισης του ΔΣ λόγω της παραβίασης της χρονικής προθεσμίας.
Επίσης το 6ο θέμα που είναι και το σοβαρότερο δεν έχει καμία εισήγηση και αυτό σημαίνει ότι τις προτάσεις που αφορούν το οικονομικό θέμα των κατασχέσεων με την μη έγκριση δαπανών για δικαστικές τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά και το θέμα της προώθησης μεσολαβητικής πρότασης για τα 4 επίμαχα θέματα στα τρία των οποίων έχει θετικές αποφάσεις του ΔΣ δεν εξειδικεύονται προμηνύοντας μια συζήτηση ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος όταν πλέον για όλα αυτά τα θέματα έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι.
Ήδη πληροφορηθήκαμε ότι  ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκδώσει τελεσίδικες εφετειακές αποφάσεις προχώρησε σε μπλοκάρισμα των λογαριασμών του ΙΓΜΕ. Επόμενα ΑΥΡΙΟ όλο το ΔΣ του ΙΓΜΕ οφείλει παράσταση στον Υπουργό ΠΕΝ, και στην συνεδρίαση του ΔΣ που προτείνει το Συνδικάτο να γίνει Παρασκευή πρώτο θέμα να είναι το 6ο με εισήγηση την ομαδική υποβολή παραίτησης των μελών του ΔΣ αν μέχρι τότε δεν έχει δρομολογηθεί έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη δικαστικών δαπανών. 
Παράλληλα την Τετάρτη που δεν πρέπει να γίνει ΔΣ (ακόμη και για τον λόγο υποβολής ένστασης)  να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΟΜΕΔ με την θετική διάθεση των εκπροσώπων του ΔΣ για έκδοση θετικής μεσολαβητικής πρότασης χωρίς πρόσθετα νομικά τερτίπια.
Επίσης εκτιμάται από το σύνολο των εργαζομένων, η θετική εισήγηση για την έγκριση του ανθρωπιστικού αιτήματος χορήγησης 3000 Ευρώ στην σύζυγο του εκλιπόντος συναδέλφου της υδρογεωλογίας Π. Προδρομίδη  και ως εκ τούτου αίρεται η υποβολή παραίτησης μου από τη θέση του Δ/ντού Υδρογεωλογίας μετά την αποκατάσταση της ηθικής τάξης στην λειτουργία της.
Παρόλα αυτά επισημαίνω ότι η όποια παρέμβαση, οιουδήποτε σε θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού ερευνητικών προγραμμάτων σε αντικείμενα που έχουν σχέση με τα υπόγεια νερά δεν μπορεί παρά να είναι πρόταση της αρμόδιας καθ΄ ύλην Δ/νσης και εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής ΕΕΠΑΕΠΥ που πρέπει να συνεδριάζει εν απαρτία και δεν υπόκειται στην κηδεμόνευση καμίας Διοικητικής μονάδας του ΙΓΜΕ αφού ορίζεται από το ΔΣ και αναφέρεται στον Γ. Δ/ντή..
Υπ΄ αυτή την έννοια ο ορισμός προσωρινού αντικαταστάτη του Προέδρου της  ΕΕΠΑΕΠΥ δεν μπορεί να εισαχθεί στο ΔΣ με εισήγηση του υπευθύνου της ΔΑΠΠΕ στην δικαιοδοσία του οποίου δεν υπάγεται η εν λόγω Επιτροπή.
Με βάση τις τελευταίες δραματικές για το ΙΓΜΕ εξελίξεις και την πρόθεση σας για ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη σας ενημερώνω ότι θα ενημερωθεί το Συνδικάτο που με αποφάσεις του σε ΓΣ έχει αποφασίσει κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με όλες τις μορφές πάλης και δημοσιοποίηση των προβλημάτων του Ινστιτούτου σε όλους τους συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς θεσμούς που εμπλέκονται στη δράση του ερευνητικού του έργου.
Τέλος θεωρώ επιβεβλημένη την έκδοση Δελτίου Τύπου του ΔΣ του ΙΓΜΕ που μπορεί να εκδοθεί δια περιφοράς και να δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη αν δεν υπάρξει η σχετική συνάντηση ΔΣ και Υπουργού αύριο Τρίτη. Σας επισυνάπτω σχετικό σχέδιο :
                                                   
                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ του ΙΓΜΕ σε έκτακτη ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ δια περιφοράς συνεδρίαση του, αποφάσισε να ζητήσει από τον Υπουργό κ. Γ. Σταθάκη, την ΑΜΕΣΗ υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Οικονομικών για την επιχορήγηση του ΙΓΜΕ με 4.500.000  Ευρώ για την κάλυψη δαπανών που οφείλονται στην ανάγκη πληρωμής τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων (σημείωση συντάκτη 3.800.000  από τις πρόσφατες αποφάσεις + 700.000 από την καταβολή δικαστικών δαπανών Δεκεμβρίου 2016) και την επίσπευση όλων των αναγκαίων διαδικαστικών ενεργειών για την εκταμίευση του ως άνω ποσού μέχρι τις 6/4/2017. 
Σε περίπτωση μη υλοποίησης αυτού του αιτήματος με πολύ μεγάλη λύπη όλων των μελών του θεωρεί υποχρέωση του να υποβάλει την παραίτηση στις 6/4/2017, αφού δεν βλέπει με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να αποτρέψει την λειτουργική παράλυση και ουσιαστική διάλυση του Ινστιτούτου.
Η απόφαση αυτή των μελών του ΔΣ του ΙΓΜΕ, είναι επακόλουθο τις διάψευσης όλων των σχεδίων και των ελπίδων που είχαμε για την ουσιαστική αναβάθμιση και λειτουργική ανασυγκρότηση του ΙΓΜΕ, για το οποίο πίστευε και συνεχίζει να πιστεύει ότι θα πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας μας 
Τα μέλη του ΔΣ του ΙΓΜΕ θεωρώντας ότι με αυτή την έκκληση τους, εκφράζουμε όχι μόνο την αγωνία και το πόνο των ηρωϊκών εργαζόμενων στου Ινστιτούτου, αλλά και την βαθιά ανησυχία ολόκληρης της κοινωνίας και του λαού μας ελπίζουν στις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες του Κου Υπουργού για να μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία για τον τόπο.


Ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ
                                                               
                                                                        Χ. Σμυρνιώτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου