Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΝ ΤΗΣ 25/5/2017

ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ
                                                                                                                        26-5-2017
                                                                                                                        Α.Π.10/2017
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ!
Αυτή ήταν η λακωνική δήλωση του κ.Σταθάκη στη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδικάτου και της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ, μετά από 2 μήνες λειτουργικής παράλυσης του Ινστιτούτου, χωρίς διοίκηση και με απλήρωτους τους εργαζόμενους.
Μέσα στον επόμενο μήνα το ΥΠΕΝ, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα επεξεργαστεί μεθόδευση «θωράκισης» του ΙΓΜΕ από τις δικαστικές διεκδικήσεις με βάση το συμβόλαιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, για την οποία μάλιστα αρνήθηκε οποιαδήποτε διευκρίνιση. Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, όχι μόνο την υποχρέωση αποζημίωσης δικαιούχων που έχουν επί δεκαετίες συμβάλει με καταβολή εισφορών σε αυτό συμβόλαιο, αλλά και αποφάσεις τελεσίδικες δικαστηρίων, εφετείων και Αρείου Πάγου, ετοιμάζει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να καταχραστεί τις αποζημιώσεις μας. Και όλα αυτά στο όνομα των συμφερόντων του ελληνικού λαού!
Μετά την ολοκλήρωση αυτής της μεθόδευσης, σε ένα μήνα περίπου, θα οριστεί και η νέα διοίκηση και ενδεχόμενα να πληρωθούν και οι εργαζόμενοι.
Για το μελλοντικό ΙΓΜΕ, ο λαλίστατος στη Γενική Συνέλευση του ΣΜΕ Υπουργός ήταν εξαιρετικά φειδωλός σε πληροφορίες. Και αν μεν είναι αναμενόμενη η μη ανακοίνωση πληροφοριών για το σχέδιο υπεξαίρεσης των χρημάτων μας (ποιός κλέφτης αποκαλύπτει εκ των προτέρων τα σχέδια του),  ......  για το μέλλον του ΙΓΜΕ; Τίποτα ανακοινώσιμο;, Τίποτα θετικό για τους εργαζόμενους και το ρόλο του φορέα; Η σιωπή του Υπουργού σίγουρα δεν είναι χρυσός και  έχουμε κάθε λόγο να φοβόμαστε τα χειρότερα και για το μέλλον του Ινστιτούτου.
Τέτοια κυνική προσβολή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των αποφάσεων της αλλά και της δημοκρατικής αρχής του διαλόγου, τέτοια αμφισβήτηση εργασιακών δικαιωμάτων (μην ξεχνάμε ότι ο Αρειος Πάγος χαρακτήρισε την ασφαλιστική παροχή ως μισθολογική) είναι πρωτοφανής.
Η ηγεσία του ΥΠΕΝ, πέρα από την πρόθεση υπεξαίρεσης των αποζημιώσεων μας και την ουσιαστική  διάλυση  του Ινστιτούτου, έχει προχωρήσει, όπως άλλωστε και όλοι οι προηγούμενοι, σε συστηματικές συζητήσεις και ενεργοποίηση του εργοδοτικού ΣΕΠ, αυτού του ανύπαρκτου συλλόγου που εμφανίζεται στο προσκήνιο όποτε κριθεί  σκόπιμο από την εργοδοτική πλευρά. Έτσι εμφανίστηκε εκπρόσωπος του στην χθεσινή συζήτηση στα δικαστήρια για την έκδοση προσωρινής διαταγής στα πλαίσια συντηρητικής κατάσχεσης της περιουσίας του ΙΓΜΕ,  που είχε κατατεθεί από μια μεγάλη ομάδα συνταξιούχων, προκειμένου να παρεμποδιστεί η όποια απαλλοτρίωση της περιουσίας του ΙΓΜΕ (Υπερταμείο κλπ.) σε αυτό το κρίσιμο διάστημα που μεθοδεύει τα σχέδια της η Διοίκηση του Υπουργείου «για τη σωτηρία του ΙΓΜΕ». Και για να μην έχουμε καμμιά αμφιβολία για την πηγή αυτής της πρωτοβουλίας, στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Υπουργό, ο κ.Τσαγκάς, σύμβουλος του κ.Σταθάκη και αναμενόμενος νέος Γ.Δ., δεν δίστασε να εξάρει την παρέμβαση του ΣΕΠ.
Πρέπει να πούμε ότι μέσα σε αυτό το κλίμα της απροκάλυπτης κυβερνητικής επίθεσης όχι μόνο για τις αποζημιώσεις μας από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αλλά και ενάντια στις συντάξεις μας, χθεσινές και μελλοντικές, ενάντια στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι πρωτοπόροι του ΣΕΠ έχουν δουλέψει δραστήρια για την δημιουργία εχθρικού κλίματος απέναντι στους συνταξιούχους και τις διεκδικήσεις τους. Ο τρόμος και ο πανικός που δημιουργούν σε συναδέλφους που είναι δυο μήνες απλήρωτοι και αμφισβητείται υπόγεια το εργασιακό τους μέλλον, είναι εύκολο να στραφεί στον εύκολο στόχο, τους χθεσινούς συναδέλφους και σημερινούς συνταξιούχους σαν πηγή όλων των δεινών. Και όχι την πραγματική πηγή της κακοδαιμονίας, την πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας  για εργαζόμενους και συνταξιούχους, που ακολουθεί και η σημερινή Κυβέρνηση κατ’ εντολή ΕΕ και ΔΝΤ.
Μέχρι τώρα η αντίπαλη πλευρά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της, δεν μπόρεσε να μπεί σφήνα στο κοινό μέτωπο της Ένωσης των Συνταξιούχων και του Συνδικάτου των εργαζομένων. Στη βάση της αλληλεγγύης αλλά και των κοινών συμφερόντων (το δικαιωμένο και από το ανώτατο δικαστήριο ασφαλιστήριο συμβόλαιο μας αφορά όλους συνταξιούχους και εργαζόμενους) θα συνεχίσουμε στην ίδια ενωτική γραμμή. Παρόλο που η επίθεση είναι σφοδρή και θα πατήσει στον κοινωνικό αυτοματισμό, εμφανίζοντας εμάς ώς προνομιούχους υψηλοσυνταξιούχους, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει εξαντληθεί το οπλοστάσιο των δικών μας παρεμβάσεων και κυρίως ότι
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ
Η ενεργή συμμετοχή όλων μας είναι σήμερα ακόμα πιο επιτακτική.
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

1 σχόλιο: