Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ










                                                                                                                          Αθήνα, 14-2-2018
                                                Α.Π. 5/2018

ΘΕΜΑ: Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά την Κυριακή 25/2/2018.
Την Κυριακή 25/2/2018 θα βρεθούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, όπου θα μας ξεναγήσει για άλλη μια φορά η συναδ.Λέτα Φωτοπούλου.
Όπως μας ενημερώνει η Λέτα πρόκειται για «... Ενα σημαντικό Μουσείο με ευρήματα από το Εμπορικό Κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου και Πολεμικό Ναύσταθμο της Αρχαίας Αθήνας. Θα δούμε εκθέματα απο τον Πειραιά, τους γύρω παραθαλάσσιους Δήμους της Αττικής και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, απο την Μυκηναική έως τη Ρωμαική εποχή, ορισμένα απο τα οποία είναι σπάνια, όπως τα περίφημα χάλκινα αγάλματα, το μνημείο της Καλλιθέας, το μετρικό ανάγλυφο της Σαλαμίνας, αλλά και το θέατρο της Ζέας. Ενα μικρό, αλλά πανέμορφο Μουσείο». Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, μπορούμε να δούμε και την πολύ ενδιαφέρουσα περιοδική έκθεση Antiθeseis. Το εισιτήριο είναι 2 €.
Η συνάντηση μας θα γίνει στις 10.30 στην είσοδο του Μουσείου. Το μουσείο βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 31, στον Πειραιά. Επισυνάπτεται σχετικός χάρτης. Πληροφορίες όσον αφορά τις συγκοινωνίες κλπ.
1. ΙΧ Επειδή είναι Κυριακή κάπου θα βρείτε να παρκάρετε γύρω από το οικοδ. τετράγωνο του Μουσείου (Χαρ. Τρικούπη είσοδος, Αλκιβιάδου, Φιλελλήνων, Νεοσοίκων).
2. Λεωφορεία:
040 από Σύνταγμα στην αρχή της οδού Φιλελλήνων και μέσω Συγγρού—Καλλιθέας-Τζιτζιφιών-παραλιακή-Πειραιάς στάση Βρυώνη.
049 από Ομόνοια στην αρχή της οδού Αθηνάς και μέσω Πειραιώς-Πειραιάς στάση Βρυώνη.
3. Ηλεκτρικός. Α. Μέχρι το Φάληρο και από κει το 040 και όπως πριν.
       Β. Μέχρι το τέρμα, στο λιμάνι και λεωφορεία 904, 300 από την οδό Καποδιστρίου, 909 απέναντι από τον ηλεκτρικό στο λιμάνι. Πάντα στη στάση Βρυώνη.
                   Γ. Ταξί από το τέρμα του ηλεκτρικού.
4. Τραμ μέχρι το τέρμα στο Φάληρο, και από εκεί το 040 ή ταξί (5 € ή λιγότερο)


Μετά το Μουσείο και γύρω στη 1.00 μμ. θα συνεχίσουμε στο μεζεδοπωλείο «Τσιπουροκατάσταση» , Καραϊσκου 131 τηλ.4131911, σε μικρή απόσταση από το Μουσείο. Το κόστος είναι 15€/άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 22/2.

Το ΔΣ της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου