Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ


Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα της 31ης Ιανουαρίου 2018 έγινε συζήτηση για τις παράνομες κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών και οι Παπαδάκης και Γιώργος Ρωμανιάς αναφέρθηκαν στο τι πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι για να μη χάσουν το δικαίωμα επιστροφής των παράνομων κρατήσεων.

Το κείμενο των αιτήσεων που πρέπει να υποβληθούν  και στον Κύριο και Επικουρικό Ασφαλιστικό φορέα και να ληφθεί αριθμός πρωτοκόλλου είναι τα παρακάτω:

ΠΡΟΣ ΕΤΕΑΕΠ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ:
Μετά τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων δεν αναπροσαρμόσατε τα ποσοστά μειώσεων σύμφωνα με το νέο ύψος της επικουρικής, με αποτέλεσμα να κάνετε μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που προέβλεπαν οι σχετικές διατάξεις. Κατόπιν αυτού ζητώ την επιστροφή των ποσών που εσφαλμένα μου κρατήθηκαν μετά τον επανυπολογισμό και την αποκατάσταση των κρατήσεων όλων των προηγούμενων μηνών.

ΠΡΟΣ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΕΟΠΥΥ

Ζητώ τον επανέλεγχο των ποσών που μου αποδόθηκαν λόγω των παράνομων κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι μου επιστράφησαν ποσά χαμηλότερα από αυτά που πράγματι μου παρακρατήθηκαν. Κατόπιν αυτού ζητώ την επιστροφή του συνόλου των παρανόμως παρακρατηθέντων.

 Για το θέμα υποβλήθηκε Υπομνημα στο Υπουργείο Εργασίας από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις όπου επισημαίνεται οτι "... οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ γνωρίζουν και άμεσα μπορούν να υπολογίσουν τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά από κάθε συνταξιούχο, όπως έκαναν και με τις κρατήσεις των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, να παρέμβετε και με υπουργική – κυβερνητική εντολή να υποχρεώσετε τις διοικήσεις των ταμείων να προβούν στις απαραίτητες άμεσες ενέργειες, που θα διορθώσουν τα προβλήματα αυτά και να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά στους δικαιούχους.
Επιπλέον να δώσετε εντολή ώστε κάθε μεταβολή που γίνεται στις συντάξιμες αποδοχές, αυτή να εμφανίζεται αναλυτικά στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα κάθε συνταξιούχου.
Σας επισημαίνουμε και πάλι  πως είναι  δική σας υποχρέωση αυτή η παρέμβαση, εφ’ όσον οι παραβάσεις αυτές αφορούν την εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων. 
Με τον τρόπο αυτό θα απαλλάξετε χιλιάδες συνταξιούχους από την περιττή ταλαιπωρία να προσέρχονται στις υπηρεσίες των ταμείων, για να υποβάλλουν αιτήσεις ή πολύ περισσότερο να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη με το αζημίωτο. "

Υπόμνημα στο Υπουργείο Εργασίας
2018-02-02 20:01



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΝΑΤ– Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907
Αθήνα 2/2/2018
Προς τους
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Έφη Αχτσιόγλου
                Υφυπουργό, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
            κ. Αναστ. Πετρόπουλο
Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων
Κυρία Υπουργέ.
Κύριε Υφυπουργέ.                                                                                   
Πλέον είναι φανερό πως κατά τον υπολογισμό των παρακρατήσεων από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, καθώς στον υπολογισμό και επανυπολογισμό τους, έγιναν σοβαρά  λάθη και αυθαιρεσίες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως  άλλωστε διαπιστώθηκε και  με τις παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ,  αυτές να υπερβαίνουν ακόμα και τις προβλέψεις των νόμων, που οι προηγούμενες και η δική σας κυβέρνηση ψηφίσατε. 
Βλέπουμε δηλαδή στην πράξη να γίνονται κατά παράβαση της νομοθεσίας, παράνομα και καταχρηστικά τέτοιες περικοπές των συντάξεων.
Ζητάμε και για τις περιπτώσεις αυτές, που οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ γνωρίζουν και άμεσα μπορούν να υπολογίσουν τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά από κάθε συνταξιούχο, όπως έκαναν και με τις κρατήσεις των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, να παρέμβετε και με υπουργική – κυβερνητική εντολή να υποχρεώσετε τις διοικήσεις των ταμείων να προβούν στις απαραίτητες άμεσες ενέργειες, που θα διορθώσουν τα προβλήματα αυτά και να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά στους δικαιούχους.
Επιπλέον να δώσετε εντολή ώστε κάθε μεταβολή που γίνεται στις συντάξιμες αποδοχές, αυτή να εμφανίζεται αναλυτικά στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα κάθε συνταξιούχου.
Σας επισημαίνουμε και πάλι  πως είναι  δική σας υποχρέωση αυτή η παρέμβαση, εφ’ όσον οι παραβάσεις αυτές αφορούν την εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων. 
Με τον τρόπο αυτό θα απαλλάξετε χιλιάδες συνταξιούχους από την περιττή ταλαιπωρία να προσέρχονται στις υπηρεσίες των ταμείων, για να υποβάλλουν αιτήσεις ή πολύ περισσότερο να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη με το αζημίωτο. 
Αναμένουμε άμεσα απάντηση στην παρούσα.   
 
Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την οποιαδήποτε ολιγωρία για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Μετά Τιμής
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις  

:








1 σχόλιο:

  1. Καλά όλα τούτα και ευχαριστούμε!!! Αλλά, βάλτε και ένα δυο έντυπα προκειμένου να τα ετοιμάσει ο ενδιαφερόμενος με ηρεμία στο σπίτι του προς αποφυγή περιττών κινήσεων!
    Άντε τράβα στο ΝΑΤ, ζήτησε να σου δώσει κάποιος τα έντυπα των αιτήσεων, κάτσε γράψε τα στοιχεία σου και αντέγραψε όπως όπως το πρέπον κείμενο, μπορεί να σου ζητείται και κάποιο στοιχείο που να μη το θυμάσαι και πάει λέγοντας….
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ
    Π.Μπέλεσης
    Υ.Γ. Αν κάπου υπάρχουν τα Έντυπα, συγγνώμη δεν τα είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή