Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 25-4-2018


ΕΣΤΥ - ΙΓΜΕ
Αναγκαία και σημαντική ήταν η παρέμβαση των συνταξιουχικών οργανώσεων με την  παναττική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 25 Απρίλη και στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνταξιούχων του ΙΓΜΕ. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και σε μια σειρά πόλεις της περιφέρειας και θα συνεχιστούν και μέσα στο Μάη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων «...Η πορεία που ακολούθησε στο υπουργείο Οικονομίας είχε άκαρπη κατάληξη αφού ο υπουργός δεν ήταν εκεί για να δεχθεί την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων όλων των ταμείων. Μετά από αυτή την εξέλιξη η πορεία συνεχίστηκε προς το υπουργείο Εργασίας όπου και συναντήθηκε η αντιπροσωπεία με τον υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε στον υφυπουργό η απαίτηση των συνταξιούχων για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει από τον καταδικαστέο επανυπολογισμό των συντάξεων που προκύπτει από το ν.4387/16 (ν. Κατρούγκαλου) και τόνισαν ιδιαίτερα ότι ο αγώνας στρέφεται συνολικά κατά του νόμου, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.
Στον κ. υφυπουργό τέθηκαν μια σειρά ζητήματα αναγκαία για την αποκατάσταση των παρανόμως και αυθαίρετων παρακρατηθέντων. Καθώς και ζητήματα φορολόγησης, της άμεσης καταβολής των συντάξεων σε όσους τα δικαιούνται και της απόδοσης της σύνταξης σε δικαιούχους του ΟΑΕΕ που οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ. Ο υφυπουργός απάντησε ότι από την καταβολή της επόμενης επικουρικής σύνταξης σταματάει η εισφορά Αλληλεγγύης και όσοι δικαιούνται επιστροφές αυτές θα εξεταστούν μετά την 21/6/2018 που θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για την 4η αξιολόγηση. Για τις Επικουρικές Συντάξεις θα εξεταστεί και θα υπολογιστεί εκ νέου η καταβολή χωρίς αυθαίρετες παρακρατήσεις, οι οποίες θα αποδοθούν. Οι εκκρεμείς συντάξεις θα καταβληθούν μέχρι τέλος του χρόνου στο ακέραιο.
Όσοι συνταξιούχοι παίρνουν την σύνταξη τους προσωρινά όταν αυτή εκκαθαριστεί στα ποσά που καταβάλλονται εφάπαξ από την διαφορά η φορολογική τους επιβάρυνση θα γίνεται κάθε μήνα και όχι στο συνολικό ποσό όπως γίνεται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου