Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ (28/11/17)

Η απάντηση για το θέμα των αναδρομικών κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης που μας επιστράφηκαν την 28/11/2017 για πως θα δηλωθούν ή αν συμπεριλαμβάνονται στην φετινή βεβαίωση συντάξεων δίνετε με το παρακάτω δελτίου τύπου 23-4-18 της ΑΑΔΕ. 

Τα αναδρομικά αυτά έχουν συμπεριληφθεί στην φετινή δήλωση 2018 (εισοδ 2017) για να απαλλαγούμε από την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων στις ΔΟΥ. 

Όσοι όμως θέλουν να υποβάλλουν τροποποιητικές θα υποβάλουν πρώτα την φετινή δήλωση Ε1 με <<επιφύλαξη>>. 

Ακολούθως ζητούν από τον φορέα των συντάξεων (για εμάς ΓΛΚ) βεβαίωση αποδοχών ώστε τα αναδρομικά να φαίνονται στο κάθε έτος αναφοράς. 

Συντάσσουν αντίστοιχες τροποποιητικές δηλώσεις για τα έτη αναφοράς και η κατάθεση των δηλώσεων γίνεται στις ΔΟΥ. 

Τέλος βγαίνουν όλα α εκκαθαριστικά για τις παραπάνω δηλώσεις (αρχική 2018 (εισοδήματα 2017) και τροποποιητικών δηλώσεων Ε1

Συνημμένο το δελτίο τύπου 

Η σελίδα του είναι αναρτημένο το δελτίο τύπο είναι αυτή: Δελτίο Τύπου 23/04/2018 | ΑΑΔΕ 


Δελτίο Τύπου 23/04/2018 | ΑΑΔΕ

Διευκρινίσεις για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

2. Σήμερα η Αχτσιόγλου στο κόκκινο είπε ότι το Μάϊο θα μας δοθεί η επικουρική κανονικά, χωρίς λάθη και εντός των επομένων μηνών και τα αναδρομικά.

Από το συναδ.Πάνο Θεοδόση πήραμε την παρακάτω ενημερωτική διευκρίνιση και την δημοσιεύουμε:
Για όσους σκεφτούν να κάνουν αρχικά την δήλωση με. Επιφύλαξη ,να ξέρουν ότι θα υποστούν ταλαιπωρία , ίσως και μεγάλη, αφού θα τους ζητηθεί να προσκομίσουν στην εφορία αποδεικτικά στοιχεία για οτιδήποτε αναγράφεται στη δήλωση , από αποδείξεις αγορών , αποδείξεις αγοράς φαρμάκων,βεβαιώσεις τόκων από τις τράπεζες και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς. Και βέβαια να πετύχεις συνεργάσιμο υπάλληλο στην εφορία. Την έπαθα πέρυσι πατώντας κατά λάθος το κουμπί " υπό επιφύλαξη "•

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου