Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πίτας και φέτος, με μεγάλη συμμετοχή και κέφι από τους συναδέλφους. Φέτος όμως , εκτός από το παραδοσιακό κόψιμο της  πίτας για τον καινούργιο χρόνο, γιορτάσαμε και κάτι ιδιαίτερο. Τον Δεκέμβρη που μας πέρασε συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια ζωής της  Ένωσης Συνταξιούχων Τέως Υπαλλήλων ΙΓΜΕ. Πριν 10 ακριβώς χρόνια μια μικρή ομάδα συναδέλφων πήρε μια πρωτοβουλία, να απευθυνθεί σε όλους όσους είχαν περάσει από το ΙΓΜΕ και ήταν πλέον συνταξιούχοι και να προτείνει μια οργανωτική μορφή συνεύρεσης και επαφής όλων όσοι δουλέψαμε δεκάδες χρόνια μαζί στο ΙΓΜΕ, πρώτα απ ‘όλα για «να περνάμε ωραία» όπως ήταν το σλόγκαν της εποχής , αλλά και να αντιμετωπίζουμε από κοινού προβλήματα που έχουμε σαν συνταξιούχοι. Η Μάρθα η Γρόσσου, ο Μάνθος ο Νάζος, ο Μπάμπης ο Κουρής, η Βίκυ η Πετρίδου, ο Σπύρος ο Ιωαννίδης και άλλοι 20 περίπου συνταξιούχοι του ΙΓΜΕ, πήραν μια απόφαση να ξεπεράσουν το επίπεδο μιας παρέας και να συγκροτήσουν την ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ με καταστατικό και διαδικασίες γενικών συνελεύσεων και κυρίως με μια πολυσχιδή  δραστηριότητα με πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, επιστημονικές ημερίδες και συζητήσεις αλλά και με διεκδικήσεις για κρίσιμα θέματα πλέον των συνταξιούχων, που δυστυχώς συνεχίζουν να σωρεύονται στις πλάτες μας.
Η ένωση των συνταξιούχων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συνένωση των προσπαθειών των συνταξιούχων όλης της Ελλάδας για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Εθνικής με τη συλλογή υπογραφών και την υποβολή κοινών υπομνημάτων προς την εκάστοτε  πολιτική ηγεσία, τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μαζί με το Συνδικάτο στο ΥΠΕΝ, στη ΒΟΥΛΗ, στο ΓΛΚ κλπ. Δεν  είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από την πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού του ΥΠΕΝ που υλοποιείται τελικά αυτές τις ημέρες, την θεωρούμε άδικη ιδιαίτερα για τους συναδέλφους που έχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας. Αλλά ακόμα και αυτή η άδικη απόφαση δεν θα ήταν δυνατή αν δεν υπήρχε η πολύχρονη συνδικαλιστική πίεση.
Την ίδια τακτική του συνδυασμού των δικαστικών μέσων με τη συνδικαλιστική πίεση υιοθετούμε και για το θέμα των μειώσεων των συντάξεων, δώρων κλπ. που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και θα έπρεπε κανονικά η κυβέρνηση να έχει ήδη συμμορφωθεί με τις αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων και όχι να μας αναγκάζει να καταφεύγουμε σε κοστοβόρες και χρονοβόρες αγωγές.
Η δεκάχρονη δραστηριότητα της Ένωσης αποδεικνύει έμπρακτα ότι μπορούμε να συνδυάζουμε την ψυχαγωγία με τη διεκδίκηση των αιτημάτων των μελών μας.
Η ΛΑΪΚΗ  ΟΡΧΗΣΤΡΑ
(Νίκος Στεφανάκης, Βασίλης Σαλταγιάννης, Κωστ.Χρηστάκης και Καίτη Ζαραβέλα)

Οι φωτογραφίες είναι των συναδέλφων Νάζου Μ. και Τερνιώτη Π.



















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου