Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Προσδιορίστηκε δικάσιμος για τις πρώτες αγωγές


ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΓΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

                                                                                    Αθήνα, 11-7-2019
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για το θέμα των περικοπών των συντάξεων έχουμε τις παρακάτω εξελίξεις:
Θέμα 1: Για όσους είχατε κάνει αγωγή το 2017 (τα ονόματα όλων αυτών βρίσκονται στις συνημμένες καταστάσεις μαζί με το ποσό διεκδίκησης για τις επικουρικές βάσει της αγωγής), σύμφωνα με τη δικηγόρο, προσδιορίστηκε δικάσιμος για τη συζήτηση των αγωγών. Είχαν κατατεθεί συνολικά 7 αγωγές (3 για την επικουρική και 4 για την κύρια σύνταξη) και οι 6 από αυτές θα συζητηθούν στις 24 Ιανουαρίου 2020 και η μία (ΤΣΜΕΔΕ) στις 4 Φεβρουαρίου 2020. Στο πλαίσιο αυτό θα σας ζητηθούν σε επόμενη φάση κάποιες διευκρινίσεις (π.χ. αν υπάρχουν κληρονόμοι σε περίπτωση θανάτου του ενάγοντος είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθεί άμεσα η δικηγόρος, γιατί θα χρειαστούν χαρτιά και διαδικασίες. Επίσης πιθανόν να λείπει κάποια εξουσιοδότηση κλπ.). Επί του παρόντος έχετε υπόψη ότι η αμοιβή της δικηγόρου
(βάσει του συμφωνητικού που έχουμε πάρει εξ αρχής όλοι μας, βλ. συνημμένο) και το κόστος για τη συζήτηση και παράσταση στο Δικαστήριο είναι 50 ευρώ για τους συνταξιούχους   του πρώην ΙΚΑ που διεκδικούν τις περικοπές κύριας και επικουρικής σύνταξης και 30 ευρώ για τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ (μόνο κύρια σύνταξη). Η καταβολή  των χρημάτων θα γίνει είτε αυτοπροσώπως είτε με κατάθεση στο λογαριασμό της Δικηγόρου.  
Θέμα 2: Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, εξ όσων γνωρίζουμε θα ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα από τον οργανισμό για να κάνουμε σχετική αίτηση ζητώντας τα χρήματα μας.

Συνάδελφοι, ειδοποιήστε όσους συναδέλφους γνωρίζετε ότι δεν έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (οι υπεύθυνοι από τα παραρτήματα) και θα είμαστε σε επικοινωνία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η επιτροπή διεκδίκησης μειώσεων των συντάξεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου