Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

 

ΕΝΙΑΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΓΜΕ

ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ

Αθήνα, 12 - 10 - 2022

Α.Π. 29/2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 5/10 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιουχικών οργανώσεων στην Πλ.Συντάγματος και στη συνέχεια η πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Αποτέλεσμα ήταν να οριστεί συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό για την Παρασκευή 14/10 όπου θα τεθούν τα αιτήματα των συνταξιούχων και αναμένονται συγκεκριμένες απαντήσεις για την λύση τους για όλους τους συνταξιούχους.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η έκδοση δικαστικών αποφάσεων για τα οφειλόμενα αναδρομικά 11μηνου για κύριες και επικουρικές συντάξεις και δώρα καθώς και ο καθορισμός δικάσιμων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που πήραμε από την κ. Δημητράτου, προσδιορίστηκε η εκδίκαση των αγωγών που κατατέθηκαν το 2019  για τις 11-1-2023  Οι συνάδελφοι που περιλαμβάνονται στις δύο αγωγές  βρίσκονται στα δύο επισυναπτόμενα αρχεία.

Σε ό,τι αφορά εκκρεμείς υποθέσεις σε Πειραιά και επαρχία:

Στον Πειραιά συζητήθηκαν οι 4 αγωγές από τις 5 (για τις οποίες έχει γίνει παραπομπή) και συγκεκριμένα:

1.    Οι αγωγές για κύρια και επικουρική της πρώην ομάδας Βιτσέντζου (δηλ. οι συναδ. Θεοδοσίου, Μαρίνου, Οικονομάκη, Παναγόπουλος) και εκκρεμεί η έκδοση αποφάσεων,

2.    Οι αγωγές για κύρια και επικουρική της πρώην ομάδας Βακόνδιος (δηλ. οι συναδ. Καράμπελα, και Βασιλείου-Καρπέτα). Και για τις 2 αγωγές το Δικαστήριο με απόφαση που εξέδωσε είχε αναστείλει την εκδίκαση μέχρι να βγει απόφαση του ΣτΕ για τα δώρα και επιδόματα των επόμενων του 2016 ετών.

3.    Η αγωγή της πρώην ομάδας Αμπαρτζόγλου (δηλ. οι συναδ. Φαναρά, Χαβάκη, Χατζηιωάννου)  για την κύρια σύνταξη μετά από αναβολή συζητείται στις 14-10-2022, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ η αγωγή των Αμπαρτζόγλου κλπ για την επικουρική δεν έχει συζητηθεί ακόμη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

4.    Στο Διοικ. Πρωτοδικείο Χανίων οι αγωγές (και οι 2) συζητούνται στις 12-10-2022, δηλαδή την Τετάρτη. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο Δικηγόρος κ. Φουράκης.

5.    Στο Διοικ. Πρωτοδ. Ηρακλείου, δεν έχει ορισθεί ακόμη δικάσιμος.

6.    Στο Διοικ. Πρωτοδ. Κοζάνης δικηγόρος είναι ο κύριος Βήττας και έχει ζητηθεί  αναβολή. 

7.    Σε όλα τα υπόλοιπα Διοικητικά Πρωτοδικεία Θεσ/νικης, Ιωαννίνων και Κομοτηνής δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη δικάσιμος .

Σε ό,τι αφορά αυτά για τα οποία ορίζεται δικάσιμος, αρμόδιος πλέον είναι ο δικηγόρος της αντίστοιχης περιφέρειας που αναλαμβάνει.

 

 Σε ό,τι αφορά τις λοιπές εκκρεμότητες στο Διοικ. Πρωτοδ. Αθηνών:

  • Η τελευταία απόφαση που επιδόθηκε στις 14/9/22 ορίζει την καταβολή για το 11μηνο των μειώσεων κύριων συντάξεων (έχουν ήδη καταβληθεί το 2020) και δώρων (800 €) νομιμοτόκως  για τους συναδέλφους της Αθήνας (Δούκας, Κασκαμπάς, Κωνσταντινίδου, Λαμπροπούλου, Μαρκόπουλος, Νίκας, Τσαλαχούρη, Τσιτσής,Φωτοπούλου) ενώ παραπέμπει στα τοπικά πρωτοδικεία τους υπόλοιπους (Επιτρόπου, Κοσιάρης, Κουλαλη, Τσάγκαλη, Τάκου, Τσαμουρτζής)
  • Η αγωγή της ομάδας των μηχανικών (2017) έχει συζητηθεί και αναμένεται η απόφαση.
  • Το ίδιο και η αγωγή Βακόνδιου για κύρια σύνταξη (με ενάγοντες Βασιλείου  και Καλογέρα), η οποία συζητήθηκε στις 23-9-2022, και η αγωγή Βιτσέντζου για κύρια σύνταξη που συζητήθηκε στις 7-10-2022 (για όσους είχε αναβάλει).
  • Εκκρεμεί η αγωγή Αμπαρτζόγλου κλπ για επικουρική και η αγωγή Βιτσέντζου για επικουρική που ανέβαλε χωρίς προσδιορισμό δικασίμου για να προσκομίσουμε έγγραφα.

Η κ. Δημητράτου θα προσπαθήσει αυτήν την εβδομάδα να δει αν υπάρχει ένας ομαδικός - συνολικός - συλλογικός τρόπος ενημέρωσης για τον τρόπο και χρόνο καταβολής των επιδικασθέντων και θα επικοινωνήσει εκ νέου μαζί μας.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου