Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

 

ΕΝΙΑΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΓΜΕ

ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ

 

Αθήνα, 7 - 11 - 2022

Α.Π.34/2022

 

ΘΕΜΑ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Οι συνταξιούχοι του ΙΓΜΕ μαζί με όλους τους όλους τους συνταξιούχους, εργαζόμενους  και  ανέργους συμμετέχουμε  μαζικά στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξαν τα συνδικάτα γιατί δεν αντέχουν άλλο την ακρίβεια, την φτώχεια και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης για τις δήθεν αυξήσεις των συντάξεων. Αυξήσεις που δεν αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων και το ποσοστό του 6 - 7% μεσοσταθμικά, δεν καλύπτει ούτε το ποσοστό της αύξησης του τιμαρίθμου του τελευταίου διαστήματος και όταν ακόμη αυτά τα ποσοστά δίνονται μόνο στις κύριες και όχι στις επικουρικές συντάξεις. Σε μία περίοδο που ο αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως στο αλεύρι ξεπερνά το 80% , στις πατάτες το 40%, στο ψωμί το 25% και οι αυξήσεις στην ενέργεια καλπάζουν, με τη τιμή το ρεύματος να αυξάνεται κατά237%, όταν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με επικεφαλής τη ΔΕΗ να εκτοξεύονται στα ύψη, τα Ελληνικά Πετρέλαια σε 670 % , η Μotoroil σε 370%,ο Μυτιληναίος σε 116%., θεωρούμε τουλάχιστον κοροϊδία να εξαγγέλλει η κυβέρνηση αύξηση μόνο στις κύριες συντάξεις 6% εξαιρώντας 1 εκατ. συνταξιούχους που λόγω του Νόμου Κατρούγκαλου έχουν προσωπική διαφορά.

Παράλληλα βλέπουμε τους εργαζόμενους 13 χρόνια τώρα χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και τη νεολαία να έχει γίνει λάστιχο με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και με μισό μεροκάματο και μισό ένσημο, την ώρα που οι Τράπεζες  έχουν κέρδη 1 δις € και οι 152 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο, μόνο το πρώτο εξάμηνο του ’22 είχαν καθαρά κέρδη 5,4 δισ. υπερδιπλάσια από τα 2,5 δις του 2021.

Για αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους,  τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού, στις Κύριες και Επικουρικές συντάξεις και  την ενσωμάτωση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές.

Διεκδικούμε μαζί με τα παιδιά μας και όλους τους εργαζόμενους την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σταθερή δουλειά με δικαιώματα και χωρίς απλήρωτες υπερωρίες, καθώς και γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική  ενέργεια, ουσιαστική μείωση, κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

Οι μαζικοί αγώνες και μεγάλες απεργίες σε πολλές χώρες όπως στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ κ.α. δείχνουν πως το καζάνι βράζει. Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτοί οι αγώνες είναι κάτι το ελπιδοφόρο.

ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!

 

ΤΟ  Δ.Σ. του ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου