Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Μετά την Ημερήσια εκδρομή στη Διώρυγα της Κορίνθου


ΕΣΤΥ – ΙΓΜΕ
                                                                   Αθήνα, 18/11/2019
                                                                   Α.Π.20/2019
Μετά την Ημερήσια εκδρομή στη Διώρυγα της Κορίνθου

Με μαζική συμμετοχή συναδέλφων και φίλων  (47 άτομα) πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 3/11/2019 η ημερήσια εκδρομή στη Διώρυγα της Κορίνθου.
Στη διαδρομή είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε συνοπτικά από τη συναδ. Ειρήνη Θεοδοσίου για το ηφαίστειο του Σουσακίου, που, σε άλλη εκδρομή με κατεύθυνση την Πελοπόννησο, θα έχουμε την ευκαιρία να το επισκεφτούμε και επί τόπου. Οι συναδ. Κ. Βασιλειάδης και Ν.Παπανικολάου μας ενημέρωσαν για το ιστορικό της Διώρυγας αλλά και για τον αρχαίο Δίολκο, την πρώτη απόπειρα συντόμευσης και αποφυγής του επικίνδυνου περίπλου της Πελοποννήσου για τα πλοία.
Ο διάπλους της διώρυγας με την «Αργώ» κράτησε περίπου μιαν ώρα και η Ειρήνη έκανε τη γεωλογική ενημέρωση, δυστυχώς χωρίς μικροφωνική εγκατάσταση με αποτέλεσμα, λόγω και του θορύβου που υπήρχε στο πλοίο, να μην αξιοποιηθεί από το σύνολο των εκδρομέων.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το μικρό αρχαιολογικό μουσείο των Ισθμίων με πολύ ενδιαφέρονται εκθέματα. Οι συνάδελφοι που αφιέρωσαν χρόνο για να περιηγηθούν στον γειτονικό αρχαιολογικό χώρο είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν να πολύ καλά διατηρημένα ψηφιδωτά στα δάπεδα των ρωμαϊκών λουτρών, τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα κλπ.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μεζεδάκια και κρασί στις ταβέρνες στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης.
Πέρα από τον πολύ καλό καιρό στην επιτυχία της εκδρομής συνέβαλε και ο οδηγός του πρακτορείου ΘΥΑΜΙΣ που μας διευκόλυνε για την παραλαβή των συναδέλφων σε έξι διαφορετικά σημεία χωρίς καθυστερήσεις και με αυστηρή τήρηση του προγράμματος.
Οι φωτογραφίες  μας δόθηκαν από τους συναδέλφους Β.Ορφανό, Γ.Σκαμνέλο και Ν.Χάγιου

Δεν ξεχνάμε και τις υπόλοιπες εκδρομές που έχουμε υποσχεθεί και θα τις πραγματοποιήσουμε την άνοιξη, στο βαθμό που υπάρχει ενδιαφέρον από τους συναδέλφους:
  • Μαραθώνας (Λίμνη – Μουσείο – Τύμβος)
  • 2ήμερη εκδρομή Φαράγγι  Βουραϊκού με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο (Καλάβρυτα-Σπήλαιο Λιμνών) και επιστροφή από Βιτύνα
  • 3ήμερη εκδρομή στην Όρμα Αριδαίας-Λουτρά ΠΟΖΑΡ




Για τις εκδρομές στο εξωτερικό: η εκδρομή στη Χώρα των Βάσκων δεν συμπλήρωσε την απαιτούμενη συμμετοχή των 25 ατόμων και όσοι συνάδελφοι δήλωσαν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους εντάχθηκαν σε ένα ευρύτερο γκρουπ του ταξιδιωτικού γραφείου ΜΕΛΟΝΤΡΑΚΜΑ. Το ταξίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον, η όλη διοργάνωση καταπληκτική, και αυτό που ήταν αξιοσημείωτο ήταν η μοναδική ξενάγηση από τον Γιάννη Λυμτζιούλη, τον αρχηγό της εκδρομής.
Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί για προορισμούς στο εξωτερικό και θα θέλαμε να μας πείτε τη γνώμη σας, για να συγκεντρώσουμε ενδεχόμενες συμμετοχές, είναι:
1.Άμστερνταμ – Ολλανδία
2.Βερολίνο-Πότσνταμ-Λειψία
3.Κούβα
4.Σικελία
5.Μαδρίτη-Ανδαλουσία
Προς το παρόν το χειμερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1.   Θέατρο Κιβωτός Πειραιώς 115,Γκάζι

Ρινόκερος του Ευγένιου Ιονέσκο
Διαρκεια : 90 '

Σκηνοθ.:Γ. Κακλέας
Ερμηνεύουν: Άρης Σερβετάλης, Έλ. Τρίγγου, Στ. Ιακωβίδης, Ρ. Κυρίου, Θ. Μπίρκος, Π. Παπαδόπουλος, Αγγ. Τρομπούκη, Κ. Μπούντας, Αν. Στυλιανίδη.
Προτεινόμενη ημερομηνία Κυρ 8/12 8 μμ., Τιμή : € 15
Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να καταθέσουν άμεσα το αντίτιμο στον ταμία του συλλόγου, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές θέσεις.
2.   Έκθεση Ζωγραφικής Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, 210 7252895
Εισιτήρια                                 Με ξενάγηση
Γενικό                          8€                    12€
Μειωμένο (>65)          6                      10
Ελεύθερα για παιδιά -12ετών
3.Έθνική Γλυπτοθήκη, Άλσος Στρατού, Γουδή, 115 25 Αθήνα
Σταθμός Μετρό: Κατεχάκη
Γενική είσοδος            5€
Μειωμένο για >65      3€

Το ΔΣ του ΕΣΤΥ_ΙΓΜΕ




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου