Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΓ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΓΜΕ
ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ
Τηλ. Επικοινωνίας    210 5814943                    e-mail : norahagiou@gmail.com                                                                                                        

                                                                                                         Αθήνα, 20/7/2017
                                                                       Α.Π. 18/2017
ΠΡΟΣ: Ε.Γ. Συνδικάτου ΙΓΜΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η Ένωση Συνταξιούχων Τέως Υπαλλήλων ΙΓΜΕ, από τη σύσταση της πριν από 9 χρόνια, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Συνδικάτο των εργαζομένων, αγωνιώντας και συμπαραστεκόμενη σε όλες τους αγώνες για τη διάσωση του Ινστιτούτου από τις μνημονιακές παρεμβάσεις συρρίκνωσης και διάλυσης του.
Από το 2010 και μετά προστέθηκε και ένα άλλο σοβαρό θέμα, η διεκδίκηση των παροχών με βάση το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, ένα συμβόλαιο τη νομιμότητα του οποίου προσπάθησαν να αμφισβητήσουν με κάθε μέσο όλες οι μέχρι τώρα διοικήσεις του Υπουργείου, που ευτυχώς για μας η νομιμότητα αυτή διακηρύχτηκε πανηγυρικά από το Ανώτατο Δικάστηριο, τον Άρειο Πάγο, δικαιώνοντας τους πολύχρονους αγώνες μας. Η νομιμότητα του συμβολαίου, που αφορά εξίσου και τους εν ενεργεία συναδέλφους του ΙΓΜΕ,  αποτέλεσε την κοινή διεκδικητική βάση για τους δύο φορείς, Συνδικάτο και ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ.
Η άρνηση του ΥΠΕΝ για την καταβολή των οφειλομένων βάσει τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, που όπως ήταν αναμενόμενο οδήγησε στην κατάσχεση των λογαριασμών του ΙΓΜΕ, οδήγησε ένα μέρος των εν ενεργεία συναδέλφων να θεωρήσουν υπέυθυνους τους συνταξιούχους για τη μη καταβολή των μισθών τους επι 4 μήνες, παρόλο που η εύθύνη βαραίνει αποκλειστικά το ΥΠΕΝ, που δεν μπορεί να αγνοεί δικαστικές αποφάσεις.
Παρά την άσχημη κατάσταση που δημιουργήθηκε θεωρούμε ότι είναι χρέος και των δύο συλλογικών φορέων να αποκαταστήσουν την ομαλή συνεργασία τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχουν περιθώρια για διαχωρισμούς, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένα κοινό αίτημα, και πάνω σε αυτό θα πρέπει να συσπειρώσουμε το μέγιστο δυνατό των δυνάμεων μας.
Για τους λόγους αυτούς και αμέσως μόλις αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΙΓΜΕ (ορισμός νέας Διοίκησης, καταβολή των δεδουλευμένων κλπ.) θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμη μία συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να εξετάσουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των ενεργειών μας.

Για το Δ.Σ. της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΟΡΑ ΧΑΓΙΟΥ                                       ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου