Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ:  Επιστημονική ημερίδα με πολιτικές και συνδικαλιστικές αιχμές 


«Η, με οποιοδήποτε τρόπο και μορφή, διάλυση ή απαξίωση  του ΙΓΜΕ,  είναι εθνική προδοσία». Αυτό το  μήνυμα τονίστηκε στην εναρκτήρια εισήγηση του Δ.Σ. της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ, που παρουσίασε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Νόρα Χάγιου,  στην  ημερίδα της Ένωσης με θέμα: ‘’ΓΕΩΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ – Κληρονομιά για το Μέλλον’’ την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου η τύχη του ΙΓΜΕ διακυβεύεται και πάλι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς και μάλιστα με πρόσχημα τα αιτήματα των συνταξιούχων, που έχουν δικαιωθεί πανηγυρικά με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, μέχρι και τον Άρειο Πάγο».  Στην διάρκεια της εκδήλωσης ήρθε πολλές φορές στην επιφάνεια η εικόνα, ότι η συγκεκριμένη ένωση συνταξιούχων βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με το υπουργείο ΠΕΝ και τη διοίκηση του ΙΓΜΕ τόσο για την τύχη του ΙΓΜΕ, όσο και για την προάσπιση δικαιωμάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι:
-«Ενδεικτική των διαθέσεων του Υπουργείου  ήταν και η αρνητική απάντηση της Διοίκησης στο αίτημά μας να χρησιμοποιήσουμε την αίθουσα ομιλιών του ΙΓΜΕ για τη σημερινή επιστημονική μας ημερίδα. Η άρνηση αυτή είναι πρωτοφανής στα χρονικά του ΙΓΜΕ με δεδομένο ότι η αίθουσα  διατίθεται επανειλημμένα για παρουσιάσεις τρίτων π.χ. σχολείων και τοπικών φορέων με μηδενικό κόστος».
·        http://ecopress.gr/?p=3975
Στην επιστημονική ημερίδα της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ, όπου κυριάρχησαν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές αιχμές και παρεμβάσεις, με κοινό σημείο αναφοράς το μέλλον και το ρόλο του ΙΓΜΕ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση των διοργανωτών η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη. Παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι και συνεργάτες, καθώς και πάρα πολλοί πρώην και νυν εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ. Παραβρέθηκαν και έκαναν σύντομες τοποθετήσεις και χαιρετισμούς οι κ.κ.:
Μανώλης Γλέζος
Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αντιπρόεδρος της Βουλής
Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός
Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής ΚΚΕ
Ανδρέας Παλευράντζης, Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Αθήνας
Μιχάλης Κωνσταντίνου, Γραμματέας Τομέα Κοινωνικής  Ασφάλισης της ΔΗ-ΣΥ
Γιάννης Τόλιος, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΛΑΕ
Επίσης σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν στους παρευρισκόμενους οι κ.κ.:
Γιωργής Βουγιουκαλάκης, Πρόεδρος  ΔΣ  του Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ
Χάρης Σμυρνιώτης, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος
Παναγιώτης Μαυρίδης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, πρώην μέλος Δ.Σ. ΙΓΜΕ
Γραπτούς  χαιρετισμούς απέστειλαν και οι κ.κ.
Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ., βουλευτής Ν. Ηρακλείου
Γιάννης Μανιάτης, Υπεύθυνος Κ.Ο. για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, ΔΗ-ΣΥ, βουλευτής Αργολίδας
ΚΑΙ άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου