Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΤΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 26/9


ΕΣΤΥ – ΙΓΜΕ
                                                                      Αθήνα, 27/9/2018
                                                                      Α.Π. 31/2018
Συνάδελφισσες, -οι,

Πραγματοποιήθηκε χθες η ενημερωτική συνάντηση με τους δικηγόρους, ενώ την προηγούμενη μέρα πήραμε πρόσκληση από το ΥΠΕΝ για συνάντηση την Δευτέρα 1/10.
Στη συνάντηση, εκτός από τους συναδέλφους (ορισμένοι μάλιστα από τα παραρτήματα), παραβρέθηκαν οι δικηγόροι Αλεξανδρή Μ., Βογιατζής Δ. Καραμπούλια Γ. και Θεοδωροπούλου Γ. , αντιπροσωπεία από το Δ.Σ. του Συνδικάτου (Σμυρνιώτης Χ., Μαυρογιάννης Γ., Λιονάκης Γ. και Κουσερής Γ.), ενώ είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο το Συνδικάτου Βουγιουκαλάκη Γ.
Με την έναρξη της συζήτησης μας στάλθηκε ηλεκτρονικά και η πρόταση του ΥΠΕΝ, την οποία και σας επισυνάπτουμε.
Από μια πρώτη πρόχειρη αξιολόγηση φαίνεται ότι ο κ. Σταθάκης, ενώ βελτιώνει την αρχική απαράδεκτη πρόταση που μας είχε κάνει τον Ιούνιο και προκειμένου να εκβιάσει την άμεση αποδοχή της, διαλύει το ΙΓΜΕ που μπαίνει σε εκκαθάριση και μεταβιβάζει την ακίνητη περιουσία του που μεταφέρεται στο Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε θα πρέπει να αποσυνδεθεί η όποια συζήτηση για τις αποζημιώσεις από την πρόταση του ΥΠΕΝ για το νέο ΙΓΜΕ, η οποία θα πρέπει να αποσυρθεί γιατί θα αντιμετωπίσει την κατακραυγή όλων, όχι μόνο συνταξιούχων και εργαζόμενων, αλλά και όλης της κοινωνίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που σε κάθε ευκαιρία επαίρεται ότι επανασύστησε το ΙΓΜΕ από το αμαρτωλό ΕΚΒΑΑ, έρχεται με την πρόταση για το «ΕΑΓΜΕ» να υλοποιήσει ότι δεν τόλμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, αφού μελετήσουμε διεξοδικά τις προτάσεις του ΥΠΕΝ (που εγείρουν πολλά ερωτηματικά και επιφυλάξεις) σε συνεργασία και με τους δικηγόρους, θα σας ενημερώσουμε και θα ζητήσουμε τη γνώμη σας. Όπως αναφέρθηκε και από τους παραβρισκόμενους δικηγόρους, η αποδοχή η μη της όποιας πρότασης είναι θέμα επιλογής του κάθε συνταξιούχου, που θα δώσει αντίστοιχα εντολή για τη διεκπεραίωση της στον δικηγόρο του. Σε κάθε περίπτωση η επιτυχία της όποιας διαπραγμάτευσης θα εξαρτηθεί από το βαθμό συσπείρωσης και συντονισμού που θα επιτυχουμε μέσω των συλλογικών φορέων.
Για το Δ.Σ. της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                            
ΝΟΡΑ ΧΑΓΙΟΥ                                    ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου