Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Aπεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16/3 σε όλη την Ελλάδα

 

ΕΝΙΑΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΓΜΕ

ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ

 

Αθήνα, 15-3- 2023

Α.Π. 7/2023

 

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΜΜΜ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 16/3 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Μετά την μεγαλειώδη πανελλαδική απεργία της 8 Μάρτη και τις πρωτοφανείς συγκεντρώσεις δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη τη χώρα, οι συνδικαλιστικοί φορείς καλούν σε νέα απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16/3 σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια κουκουλώματος των διαχρονικών κυβερνητικών ευθυνών για το έγκλημα που οφείλεται στο ξεπούλημα του ΟΣΕ σε Ιταλική εταιρεία, με αποτέλεσμα την εγκληματική διάλυση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και την  συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού του ΟΣΕ, με παρεμβάσεις των εργαζομένων αποκαλύπτεται ότι παρόμοια είναι η κατάσταση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, οδικό δίκτυο κλπ.). Ένα διαχρονικό έγκλημα που εντάσσεται στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, θυσιάζει το δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, τη δημόσια Παιδεία και Έρευνα, την Ενέργεια, το Νερό, τα Δάση. το ίδιο το Περιβάλλον. Μια πολιτική που ξεκινάει με τη δραστική μείωση του απαραίτητου εργατικού δυναμικού των δημόσιων οργανισμών, όπως με οδυνηρό τρόπο τη βιώσαμε και στο ΙΓΜΕ και οδήγησε, μέσω ΕΑΓΜΕ, στη διάλυση ενός τόσο σημαντικού ερευνητικού φορέα.

Για αυτό, μαζί με τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά

  • Φτάνει πια η διάλυση των δημόσιων μέσων μεταφοράς
  • Απαιτούμε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Παιδείας

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ

Υ.Γ. Προσυγκέντρωση 11.00 μμ στη στάση του Μετρό στην Κοραή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου