Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018


ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ
                                                                                                Αθήνα, 21-10-2018
                                                                                                Α.Π. 43/2018
ΘΕΜΑ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Συναδέλφισσες, -οι,

Προχθές παραλάβαμε την απάντηση του ΥΠΕΝ στις επισημάνσεις των πέντε δικηγόρων για την πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού, την οποία απάντηση σας επισυνάπτουμε.
Στις 15/10 ολοκληρώθηκε η ανοικτή διαβούλευση για το Ν/Σ για το «ΕΑΓΜΕ» και αναμένεται σύντομα η κατάθεση του στη Βουλή. Πρόκειται για το όχημα με το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τελικά τα σχέδια όλων των προηγούμενων για συρρίκνωση στο «μικρό και ευέλικτο ΙΓΜΕ» και παράλληλα ασκεί ασφυκτική πίεση προς όλους τους δικαιούχους του ασφαλιστήριου συμβολαίου (συνταξιούχους και εργαζόμενους) για την αποδοχή μιας πρότασης εξωδικαστικού συμβιβασμού που καταστρατηγεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις  και περιορίζει την αποζημίωση στο 60% του κεφαλαίου. Το γεγονός ότι δεν σπεύσαμε να αποδεχτούμε τις κατά καιρούς προτάσεις του ΥΠΕΝ οδήγησε σε επί μέρους βελτιώσεις και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελική ψήφιση στη βουλή.
Γι’ αυτό η ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ, συνεχίζοντας τις προσπάθειες, σχεδίασε και υλοποιεί τις ακόλουθες ενέργειες:
1.               Εχουμε ζητήσει συνάντηση με τον επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Χουλιαράκη, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, καθώς και με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Σε όλους έχει σταλεί σχετική επιστολή.
2.               Την Τετάρτη 24/10 σας καλούμε σε ενημερωτική συνέλευση στις 5.30 μμ. στα γραφεία του ΕΚΑ (Γ’ Σεπτεμβρίου 48β) στην οποία  καλούνται επίσης όλοι οι νομικοί σύμβουλοι συναδέλφων που έχουν προσφύγει δικαστικά για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ενημέρωση σας για τις εναλλακτικές δυνατότητες διεκδίκησης. Οι συνάδελφοι από τα παραρτήματα, όπως και όσοι συνάδελφοι δεν θα είναι παρόντες,  μπορούν να μας στείλουν ότι ερωτήματα τους απασχολούν, και, όπως πάντα, θα σταλεί  στη συνέχεια ενημερωτικό σημείωμα.  Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνουν ενημερωτικές συγκεντρώσεις και στις έδρες των παραρτημάτων, τις οποίες θα φροντίσουμε να οργανώσουμε σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της ΕΣΤΥ που έχουν οριστεί σε κάθε παράρτημα.
Για το Δ.Σ. της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                   
ΝΟΡΑ ΧΑΓΙΟΥ                                      ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου