Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

 

ΕΝΙΑΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΓΜΕ

ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ

 

Αθήνα, 14 – 5 - 2021

Α.Π. 10/2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες, -οι,

 

Μετά από επικοινωνία με την κ. Δ.Τσιούνη, λογίστρια του Συλλόγου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι φορολογικές δηλώσεις αναμένεται να ανοίξουν στο τέλος του μήνα με προθεσμία έως 27/08/2021.

 

Όσον αφορά τις δηλώσεις για τα αναδρομικά των συντάξεων που καταβλήθηκαν πέρσι το φθινόπωρο, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ως τώρα, θα υποβληθούν ως τροποποιητικές των φορολογικών ετών 2015 και 2016 μέσω taxisnet έως 31/12/2021 και ο φόρος που θα προκύψει θα έχει προθεσμία πληρωμής έως 31/01/2022 ανεξάρτητα από το πότε θα υποβληθούν οι δηλώσεις. Αν δεν προκύψει κάποια ιδιαίτερη νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει αυτοτελή φορολόγηση, αυτές οι τροποποιητικές δηλώσεις θα είναι προσυμπληρωμένες από το taxisnet και κατά την εκκαθάρισή τους το εισόδημα των αναδρομικών θα προστεθεί στα ήδη δηλωθέντα και θα γίνει επανεκκαθάριση του φόρου και της εισφοράς αλληλεγγύης ώστε να βεβαιωθούν οι διαφορές σε σχέση με τα ποσά φόρων που είχαμε καταβάλει με την αρχική υποβολή.

 

Ένα νέο χαράτσι δηλαδή στα περιορισμένα αναδρομικά που καταβλήθηκαν μόνο για το 11μηνο και με καθυστέρηση  μιας 5ετίας επιβαρυμένα και με εισφορά αλληλεγγύης που, όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ανακοίνωση, έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ το 2015.

Το χειρότερο όμως είναι ότι πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα νεοφιλελεύθερων κύκλων που ισχυρίζονται ότι οι πετσοκομμένες συντάξεις μας αποτελούν την αιτία της κακοδαιμονίας της οικονομίας και ότι θα πρέπει  …….να περικοπούν και άλλο!

 

Αντιγράφουμε από το Sofokleous In:

Την πορεία μετατροπής των ελληνικών συντάξεων σε... φιλοδωρήματα, που δεν θα αντιστοιχούν ούτε στο ήμισυ του μισθού, περιγράφει το υπουργείο Οικονομικών στο νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας που υπέβαλε στις Βρυξέλλες. Παρά την τεράστια προβλεπόμενη αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων, οι συνταξιοδοτικές δαπάνες του κράτους προβλέπεται ότι θα μειώνονται τις επόμενες δεκαετίες, καθώς οι συντάξεις θα συρρικνώνονται συνεχώς.

Ειδικότερα, στο σκέλος του Προγράμματος Σταθερότητας που αναφέρεται στις δημοσιονομικές δαπάνες για τις συντάξεις, προδιαγράφεται ένα μάλλον ζοφερό μέλλον για τη χώρα, όπου όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν όλο και λιγότερα. “

 

Ολόκληρο το άρθρο εδώ https://www.sofokleousin.gr/pos-tha-ginoun-oi-syntakseis-filodorimata-ti-provlepei-to-program

 

Επισυνάπτουμε επίσης και δημοσίευμα για το τι θα πρέπει να προσέξουν οι συνταξιούχοι για τη συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης.

https://www.money-money.gr/news/forologikh-dhlwsh-oi-3-pagides-yperforologhshs-gia-toys-syntaxioyxoys 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου