Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Παρακευή 25/5 στις 10.00πμ.


ΕΣΤΥ – ΙΓΜΕ
                                                                                Αθήνα, 23/5/2018
                                                                                Α.Π.21/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





Συναδέλφισσες, -οι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και με την τελευταία ανακοίνωση, έχει ενταθεί η φημολογία ότι επίκειται νομοθετική παρέμβαση του ΥΠΕΝ για αλλαγή του θεσμικού χαρακτήρα του ΙΓΜΕ, μετατροπή του σε ΝΠΔΔ με στόχο, μεταξύ άλλων, την απαλλαγή του από τις συνεχώς συσσωρευόμενες, με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, οικονομικές υποχρεώσεις του προς συνταξιούχους και εργαζόμενους με βάση το συμβόλαιο της Εθνικής.
Επίσης εναλλακτική παρέμβαση αποτελεί για το Υπουργείο η εξασφάλιση νέας εξάμηνης παράτασης αναστολής των κατασχέσεων, με κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.
Μετά την τρίωρη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Συνδικάτο στις 18/5 στο ΥΠΕΝ και την απόφαση για έναρξη λειτουργικής κατάληψης στο ΙΓΜΕ από τη Δευτέρα 21/5 ο εκπρόσωπος του Υπουργού δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα της μισθοδοσίας του προσωπικού και με τροπολογία να λυθεί το θέμα του ενιαίου μισθολόγιου για όλους. Και αυτό είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη για το ΙΓΜΕ, στο βαθμό που υλοποιηθούν οι υποσχέσεις.
Παραμένει όμως το πρόβλημα των εκκρεμοτήτων με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Εθνικής. Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων,
«...Είναι ορατός ο κίνδυνος να παύσουν οι δραστηριότητες του ΙΓΜΕ λόγω των επικείμενων κατασχέσεων. Δρομολογούνται από το ΥΠΕΝ καταστροφικές νομοθετικές παρεμβάσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Ινστιτούτου οδηγώντας το σε κλείσιμο και εν τέλει στην ιδιωτικοποίησή του. Επιπλέον, και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν πρώην εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, αυτές δεν εφαρμόζονται, ενώ αναμένεται να μην καταβληθεί η μισθοδοσία του μηνός Μαΐου, αν δεν ξεκινήσει η εκταμίευση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του 2018.»
Παρά τη συνεχιζόμενη έκδοση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων που επιβάλλουν την καταβολή από το ΙΓΜΕ των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, η Διοίκηση του ΙΓΜΕ συνεχίζει την άρνηση ενημέρωσης του Γενικού Λογιστηρίου για τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από αυτές. Για αυτό το ΔΣ της Ένωσης ζήτησε συνάντηση ενημέρωσης με τον αναπλ.Υπουργό Οικονομικών κ.Χουλιαράκη, ενώ παράλληλα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των κομμάτων για τα τεκταινόμενα στο ΙΓΜΕ.

Παράλληλα, συμμετέχουμε στις δραστηριότητες των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων που εντείνονται αυτό το διάστημα και αφορούν
στο σοβαρό πρόβλημα της μείωσης των συντάξεων που, σύμφωνα με το νόμο 4387/16 (Νόμος Κατρούγκαλου), από 1/1/2019 επίκειται η νέα μείωση τους με βάση την «προσωπική διαφορά», στην μείωση του αφορολόγητου αλλά και την συρρίκνωση των παροχών υγείας.
Για όλα τα παραπάνω, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου,ΟΣΕ, ΟΑΕΕ,ΟΤΑ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ και Δικηγόρων πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Υπουργείο Υγείας την Παρακευή 25/5 στις 10.00πμ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείου).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην  προσυγκέντρωση της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ  στις 10.00 πμ στην οδό Κοραή, στη στάση του ΜΕΤΡΟ.
Πανεπιστήμιο.

Το ΔΣ της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου