Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ


Με πολύ κέφι ολοκληρώθηκε η εκδρομή στο Λαύριο την περασμένη Κυριακή 13/5/2018, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις από την αρχαιολόγο Μαργαρίτα Νάζου, τον συνάδελφο Δημήτρη Μπίτζιο και τον Δ/τή του Τεχνολογικού Πάρκου κ. Ασ.Χαδουμέλη.









Μια στάση για καφέ και διάφορα εδέσματα στην Αγ.Τριάδα

 Στο αρχαίο θέατρο


Στο Μηχανουργείο της Εταιρείας Λαυρίου

Και μετά θαλασσινά και οινοποσία



Και ρομαντική διάθεση






Παραθέτουμε τις απαντήσεις των εξαίρετων ξεναγών μας στα ευχαριστήρια μηνύματα που έχουμε αποστείλει.
Margarita Nazou 
16 Μαΐ (Πριν από 8 ημέρες)
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif



Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το μήνυμά σας και για τα καλά σας λόγια. Ήταν μεγάλη χαρά για μένα να επισκεφθώ μαζί σας τα μέρη που αγαπώ και προσπαθώ να κατανοήσω τόσα χρόνια. Έμαθα πάρα πολλά από το Δημήτρη Μπίτζιο και την Ελευθερία Δήμου και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα.
Το ΙΓΜΕ είναι για μένα ένα μέρος που από την παιδική μου ηλικία είχε μυθικές διαστάσεις, όπου οι γονείς μου εργάστηκαν όλη τους τη ζωή και απέκτησαν τις πιο σημαντικές τους σχέσεις και φιλίες. Αναμφίβολα με ενέπνευσε να ακολουθήσω και γω μια πορεία στην έρευνα στην αρχαιολογία, χρησιμοποιώντας όπου μπορώ γεωλογικές και μεταλλευτικές πληροφορίες. Το Λαύριο συνδυάζει υπέροχα όλους αυτούς τους τομείς.
Δε σας κρύβω ότι θλίβομαι βαθιά που συρρικνώνεται συνεχώς ένας οργανισμός με τεράστια προσφορά στην έρευνα της γεωλογίας και της μεταλλειολογίας στην Ελλάδα. Πάντως το επιστημονικό έργο του ΙΓΜΕ ήδη έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως και όλοι οι ξένοι συνάδελφοί μου μιλούν με δέος γι'αυτό. 
Ας ευχηθούμε να είμαστε όλοι καλά και να ξαναπάμε σε λίγα χρόνια να δούμε και τα νέα ευρήματα της ανασκαφής του Θορικού.
Με πολλή αγάπη και ευχές για καλή συνέχεια στο έργο του Συλλόγου.
Μαργαρίτα

From: Assimakis Chadoumellis [mailto:asschad@mail.ntua.gr
Sent:
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 4:43 μμ
To: eirini theodosiou
Subject:
Εκδήλωση: Μεταλλωρύχοι της Ελλάδας, 2 Ιουνίου 2018

Κυρία Θεοδοσίου,

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πάντα ευπρόσδεκτοι στο Λαύριο!

Σας προωθώ και παρακαλώ να κοινοποιήσετε στα μέλη σας την παρακάτω πρόσκληση με τα επισυναπτόμενα.

Με
εκτίμηση,

Α. Χαδουμέλλης
ASSIMAKIS CHADOUMELLIS
Mech. Eng., MBA
_Site Manager_
Lavrion Technological & Cultural Park
N.T.U.A. Asset Management and Development Corporation

tel: +3022920 25316, 27581, 60070
mob: +306944883336

Δημήτρης Μπίτζιος

Περιμένοντας ματαίως να αρχίσει .... η παράσταση στο όμορφο θέατρο του Θορικού.
Από την επίσκεψη στο Αρχαίο και νεότερο μεταλλευτικό Λαύριο στις 13-05-2018 των παλαιών στελεχών του ΙΓΜΕ. Περιηγηθήκαμε στο χώρο των πλυντηρίων εμπλουτισμού της κοιλάδας της Σούριζας (αρχαιολογικός χώρος Δρυμού) (ΦΩΤΟ 2 του ειδικού στεγανωτικού κονιάματος των δεξαμενών ομβρίων που αντέχει στο χρόνο), είδαμε το αρχαίο φρέαρ στην Αγία Τριάδα (ΦΩΤΟ 3) όπου δίπλα στο εκκλησάκι κάναμε (ΦΩΤΟ 4) ένα ....χορταστικό πικ νικ, θαυμάσαμε τον πευκόφυτο Δρυμό του Σουνίου, παρατηρήσαμε το φυσικό έγκοιλο στο "Χάος", περάσαμε από το φρέαρ Σερπιέρη στον καταπράσινο Άγιο Κωνσταντίνο (Καμάριζα), επισκεφθήκαμε το χώρο του Θεάτρου Θορικού (ΦΩΤΟ 1), όπου μας ξενάγησε μία νέα ταλαντούχος αρχαιολόγος η Μαργαρίτα Νάζου, που κάνει το διδακτορικό της στο Βέλγιο και εκφράσαμε όλοι την ευχή να "βρεθεί" η βούληση για να λειτουργήσει κάποτε αυτό το πολιτιστικό "κόσμημα" του Λαυρίου. Είχαμε τη τύχη επίσης να ξεναγηθούμε στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ) από τον διευθυντή μηχανικό κ. Ασημάκη Χαδουμέλλη (ΦΩΤΟ 5) και στη συνέχεια μετά από ένα γεύμα με θέα θάλασσα πίσω δυστυχώς στο ... κλεινόν άστυ. 
Μπράβο στις δύο όμορφες κυρίες της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ κ. Νόρα Χάγιου και Ειρήνη Θεοδοσίου που διοργάνωσαν άψογα την εκπαιδευτική και απολαυστική αυτή ημερήσια περιήγηση. Δυστυχώς όπως συμβαίνει πάντα λείπει από τα πλάνα ο καλλιτεχνικός μας φωτογράφος Γιώργος Σκαμνέλος. Εξαιρετικές οι ενέργειες από το Αρχαιολογικό Μουσείο και τους ιθύνοντες που προσέλαβαν πρόσφατα δύο πολύ φιλόξενες υπαλλήλους για να είναι έτσι ανοιχτός και επισκέψιμος ο εκπληκτικός αρχαιολογικός χώρος της Σούριζας, που πρέπει κάθε Έλληνας να επισκεφθεί για να θαυμάσει τις τεχνολογικές και οργανωτικές δεινότητες των αρχαίων Ελλήνων και να γεμίσει από υπερηφάνεια αλλά και αισιοδοξία.




1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλά οργανωμένα όλα. Ευχαριστούμε τις κυρίες της ΕΣΤΥ - ΙΓΜΕ Νόρα Χάγιου, Ειρήνη Θεοδοσίου και Πέπυ Καταρτζή καθώς και όλο το ΔΣ της Ένωσης για την άρτια οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή