Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 20/11/2018 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ


ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ

                                                                                           Αθήνα, 18/11/2018
                                                                             Α.Π. 51/2018

Συναδέλφισσες, -οι,

Στο επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων βρίσκεται και πάλι το θέμα των συντάξεων που θα αποτελέσει κρίσιμο ζήτημα σε όλη την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια σε όλες τις παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ διοργανώνουν δύο νέες μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις για τους συνταξιούχους όλης της χώρας:
-- Στην Αθήνα, στις 20 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τους συνταξιούχους από Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά.
-- Στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Νοέμβρη, την ίδια ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, για τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα κλιμακωθεί με πανελλαδική συγκέντρωση στις 15/12 στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το κεντρικό σύνθημα είναι: Δώστε πίσω ό,τι μας αρπάξατε! Οι συντάξεις, κύριες, επικουρικές, χηρείας, τα δώρα μας, το ΕΚΑΣ, οι κοινωνικές παροχές, τα φάρμακα, η Υγεία, δεν είναι δώρο και χάρισμα καμιάς κυβέρνησης, δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή ντόπιο ή ξένο, είναι πληρωμένα από εμάς σε όλη μας τη ζωή, κερδισμένα με τον αγώνα, τη δουλειά μας και θα τα διεκδικήσουμε έως το τέλος. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
Το συνταξιουχικό κίνημα δεν αντιτίθεται στον νόμο Κατρούγκαλου μόνο στο μέρος που αφορά στην «προσωπική διαφορά», αλλά παλεύει και απαιτεί την κατάργηση του νόμου στο σύνολό του. Ο νόμος αυτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έρχεται να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει από αυτό που λέγεται κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, στο μεγαλύτερο μέρος του ήδη εφαρμόζεται, και αυτό η κυβέρνηση το κρύβει.
Με βάση τις διατάξεις του, οι νέες συντάξεις, κύριες και επικουρικές, περικόπτονται δραστικά. Ενσωματώνοντας όλες τις προηγούμενες περικοπές, με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα. Μεγάλο χτύπημα δέχτηκαν και οι συντάξεις χηρείας, που με το νέο καθεστώς του ν.4387 εξαϋλώνονται. Παλεύουμε να επιστραφούν και οι υπόλοιπες περικοπές, όπως αυτές που έγιναν στις επικουρικές το 2015 για συνολικά ποσά άνω των 1.300 ευρώ μεικτά.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως συνταξιούχοι και εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, με τη μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020, όπως και τους αυτόματους «κόφτες».

Εκτός όμως από την κατάθεση αιτήσεων στον ΕΦΚΑ  ή αγωγών για την επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων στις συντάξεις μας και μάλιστα αναδρομικά, (πάνω από 350.000 συνταξιούχοι έχουν κάνει αίτηση ) χρειάζεται η πολιτική πίεση στην Κυβέρνηση για να εφαρμόσει ακόμα και τις δικαστικές αποφάσεις. Ακόμα και το ζήτημα της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων γίνεται θέμα πολιτικό και όχι δικαστικό.
Γι΄αυτό έχει σημασία η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων  και σας καλούμε στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις 20 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος (προσυγκέντρωση ΕΣΤΥ στο σταθμό ΜΕΤΡΟ στ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στην οδό Κοραή).
Για το Δ.Σ. της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                          
ΝΟΡΑ ΧΑΓΙΟΥ                                               ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου